Over ASV Schaatsen en Inline-skaten

ASV is opgericht op 12 maart 1984 met als doel het bevorderen en stimuleren van de schaats- en inlineskatesport. De vereniging realiseert deze doelstelling d.m.v het geven van lessen, trainingen en het organiseren van evenementen. De schaatsactiviteiten vinden plaats op ASV natuurijsbaan in het Fanny Blankers-Koen sportpark, op de Jaap Edenijsbaan in Amsterdam, bij Leisure World in Dronten en op het kunstijsbaantje aan het Schipperplein in Almere-Stad. De inlineskate activiteiten vinden plaats op de ASV inlineskatebaan in het Fanny Blankers-Koen sportpark. Voor het schaatsen en inlineskaten beschikken wij over een uitgebreide set schaatsen en skates.

Een globaal overzicht van onze activiteiten:

 • Schaatslessen voor jeugd en recreanten op de Jaap Edenbaan
 • Wedstrijdschaatsen op de Jaap Edenbaan
 • Inline-skate trainingen voor de jeugd en als ondersteuning voor de wedstrijdschaatser op de inline-skatebaan in het FBK sportpark
 • Jaarlijks uitje voor de jeugdschaatser naar een andere schaatsbaan
 • Trainingsweekend voor jeugdige wedstrijdschaatser
 • Zomertrainingen
 • Weekendreis naar de Weissensee
 • Schoolschaatsen op de kunstijsbaan aan het Schipperplein
 • Incidentele inline-skatecurcussen voor de jeugd volwassenen op de inline-skatebaan
 • Het Breijer Skate Event Almere
 • ​Wedstrijden uit de Dave van Dam inline-skate cup
 • Wedstrijden van de KNSB baan competitie

ASV is maatschappelijk betrokken. Dit uit zich ondermeer door het organiseren van schaatslessen en schaatsuitje voor slechtziende en/of verstandelijk gehandicapten. ASV-jongeren hebben, samen met begeleiders van ASV, tweemaal een reis georganiseerd naar ontwikkelingslanden te weten Kazachstan en Kyrgystan.

ASV is diverse keren beloond voor haar actieve rol en maatschappelijke betrokkenheid onder meer door uitgekozen te worden tot “Sportbestuur van het jaar 2008”.

Veel van deze activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Almere, de KNSB en Almeerse bedrijven en instellingen.

Er wordt vanuit een financieel gezonde basis geopereerd.

Voor de schaatstrainingen wordt gebruik gemaakt van de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

Inline-skate en natuurijsbaan

Sinds 2012 beschikt de ASV over een eigen inline-skate- en natuurijsbaan in het Fanny Blankers-Koen Sportpark in Almere. Op deze locatie beschikken we over een 200-meter inline-skatewedstrijdbaan (piste) die voldoet aan de laatste eisen en een 400-meter skatebaan. Daarom heen is nog eens een 500-meter mijnsteenbaan gecreeërd. Tijdens een vorstperiode kunnen zowel de 400-meterbaan, de 500-meterbaan en delen van het middenterrein onder water gezet worden waardoor er een enorme ijsoppervlakte ontstaat. De 500-metermijnsteenbaan zal daarbij als eerste bevriezen zodat er ook al bij lichte vorst geschaatst kan worden.

Lidmaatschap

Uiteraard kun je lid worden van onze vereniging. Je kunt dan meedoen met alle activiteiten, zoals jeugd- (t/m 12 jaar), recreatie- en wedstrijdschaatsen (vanaf 12 jaar) of de skateactiviteiten.

Lid worden van ASV

PS: Voor de conditietraining, fietstraining en skeelertraining is een lidmaatschap van de ASV verplicht. Voor de skatetraining (6 tot 12 lessen) is een lidmaatschap van de ASV nog niet nodig. Deze worden per activiteit betaald.

ASV inline-skate en natuurijsbaan

Competitieweg 5,
1318 EA Almere Stad
Bushalte: FBK Sportpark

Bankrekeningnummer NL 38 RABO 013 036 9020 (Rabobank Almere) t.n.v. ASV te Almere