De Nieuwe Wildernis on Skates

Voor 2017 zit de Nieuwe Wildernis on Skates er weer op. Het was een geslaagd evenement met prachtig skeelerweer. Kijk voor een aantal foto's op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/asv.almere/posts/1139781312795175.

ASV en IJsclub Lelystad organiseren op 10 juni 2017 weer ‘De Nieuwe Wildernis on Skates’: een tocht van 32km om de Oostvaardersplassen. Skaters die meer willen, kunnen twee of drie rondes (64/96 km) rijden.

Oostvaardersplassen

Een ronde om de Oostvaardersplassen skaten is een echte belevenis. Het is heerlijk om deze ronde te rijden, waarbij je enerzijds in de groene natuur rijdt en door bosgebied. Anderzijds heb je de vrije open ruimte van de polder en het natuurgebied de Oostvaardersplassen. Aan de Lelystad-zijde heb je een plasssengebieden met vogels. Aan de Almere-zijde het steppeachtige landschap met herten, paarden en runderen. Wie weet zie je tijdens het skaten de zeearend, ganzen, paarden of vossen uit de film ‘De Nieuwe Wildernis’! Op de dijk, zo’n 12 km recht met een beetje wind, hopend op strak blauwe hemel en een zonnetje heb je als skater de dag van je leven! 

Er zijn twee startpunten:

  • Almere: Oostvaardersbosplaat 1, Almere-Buiten (bij natuurcentrum Oostvaarder)
  • Lelystad: Kitsweg 1, Lelystad (nabij  Buitencentrum Oostvaardersplassen).

De opstappunten zijn tevens rustpunten, 16 kilometer uit elkaar.
Je kunt starten tussen 9.30 en 11.00 uur, einde van de tocht is om 14.30 uur. Inschrijving mogelijk vanaf 9.00 uur.
Kosten: € 9,00 voor volwassenen, € 5,00 voor junioren t/m 17 jaar​.  ASV-leden en leden van de IJsclub Lelystad krijgen een korting van € 2,00.


Help ons bij de inschrijving: Regel je inschrijving vooraf via de ONLINE INSCHRIJVING* of download het inschrijfformulier alvast en neem deze ingevuld mee naar de start: inschrijfformulier.

HELP ONS EN BETAAL GEPAST OF MAAK GEBRUIK VAN DE ONLINE INSCHRIJVING. PINNEN IS NIET MOGELIJK.

*) ONLINE INSCHRIJVEN: €0,50 korting + de mogelijkheid om een daglicentie met verzekering af te sluiten voor €1,00 extra. Daglicenties zijn niet beschikbaar bij de start.

Voor alle activiteiten geldt: Deelname op eigen risico, het dragen van een valhelm is verplichtHet dragen van hand-, elleboog- en kniebescherming bevelen we sterk aan.
Deze tocht werd mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer en De Nieuwe Wildernis.

randomness