Jeugdschaatsen Jaap Eden IJsbaan

ASV geeft van half oktober tot half maart jeugdschaatslessen op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Het jeugdschaatsen is bestemd voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Wij schaatsen op de 400-meter baan en tijdens de les is het ijs alleen bestemd voor de kinderen. De kinderen leren, in 20 lessen, op een speelse manier de beginselen van het schaatsen.

Voor jongeren van 13 jaar en ouder is er het wedstrijdschaatsen of het recreatieschaatsen.

Direct naar aanmelden voor het jeugdschaatsen

Seizoen start zaterdag 15 okt tot maandag 20 mrt 2023

Tijdstip: Zaterdagochtend van 9:30u tot 10:30u.

Voor eventuele vragen kun je altijd bij een van de begeleiders of de jeugdcommissie terecht. Wil je meer informatie of wil je je inschrijven? Neem dan contact op met Jan Egbertsen via het contactformulier.

De lessen
Er wordt lesgegeven in groepen van ongeveer 10 kinderen. Hiermee krijgt ieder kind op zijn of haar niveau de les aangeboden. Iedere groep heeft een vaste begeleider van ASV. Naast het bijbrengen van de schaatstechniek staat vooral het plezier in het schaatsen voorop bij de jeugd.

Activiteiten

Tijdens het seizoen worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Data voor schaatsseizoen
2022/2023
Activiteit
half oktober Eerste schaatsles
eind november Sinterklaasfeest op de ijsbaan
begin januari Elfstedentocht en chocolademelk drinken in “Jaap”
half februari Schaats-loop-schaatswedstrijd
begin maart Diplomaschaatsen
half maart Achter de jagermeester rijden/laatste les
begin april Afsluiting schaatsseizoen/diploma-uitreiking

 

Sinterklaas
Sinterklaas komt met een groot aantal peitermannen naar de Jaap Edenbaan. Je kunt dus gezellig schaatsen met de Pieten. Er wordt op deze dag aangepast lesgegeven.

Chocolademelk drinken 
Na de 11-stedentocht gaan we samen in “Jaap” (restaurant op de ijsbaan) chocolademelk drinken. Jullie zijn allemaal welkom!

Examens (= diplomaschaatsen)
Jullie mogen de start- en remproef en de slalomproef doen. Dit gebeurt in verschillende tijdsblokken. Je krijgt later nog te horen hoe laat je groep aan de beurt is. Tijdens dit spannende evenement is er geen gewone les.

Schaats-loop-schaatswedstrijd
Jullie schaatsen een aantal rondjes, daarna lopen jullie een bepaalde afstand en daarna rijd je weer een aantal rondjes. De afstanden die je schaatst en loopt worden bepaald aan de hand van je behaalde diploma.

Rijden achter de jagermeester
N.a.v. de uitslagen van het diplomaschaatsen moeten jullie een aantal rondjes rijden. Dat gebeurt achter een rij voorschaatsers die niet ingehaald mogen worden. (de zgn. Jagermeesters) Dit is meteen de laatste schaatsdag.

Slotfeest
Het seizoen wordt afgesloten op een gezellige manier. Hierover krijg je later meer informatie. Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar welkom. Hier ontvang je ook je diploma.

ASV-kleding
Heel veel ASV-jeugdschaatsers hebben al een windstoppers gekocht. We worden steeds beter als vereniging herkenbaar. Het staat echt heel leuk. Dus als je nog geen ASV‑jack hebt kun je een windstopper op zaterdag (bij Hannie van Straaten) op de baan kopen. Een windstopper kost €11,00.

Vervoer naar de ijsbaan
Het vervoer van de kinderen van en naar de ijsbaan dient door de ouders zelf geregeld te worden.

Zomertraining
In de zomermaanden kunnen kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar deelnemen aan een zomertraining als voorbereiding op het schaatsen. Plaats en tijdstip worden via de ASV‑website bekend gemaakt.

De Jeugdcommissie
Voor eventuele vragen kunt je altijd bij een van de begeleiders of de jeugdcommissie terecht. Hannie van Straaten: Hannie.van.straaten@planet.

 

Jeugdschaatsen is voor kinderen die op 1 juli minimaal 6 en maximaal 13 jaar oud zijn. 

De kosten voor dit schaatsseizoen zijn op dit moment nog niet definitief vastgesteld. De tarieven zijn te vinden op de ASV-tarievenpagina. Als de inschrijving definitief is en de tarieven zijn vastgesteld ontvangt u een rekening.


Aanmelden voor het jeugdschaatsen

Gegevens voor het lidmaatschap
Vul de onderstaande gegevens in t.b.v. het ASV lidmaatschap. Het ASV lidmaatschap loopt van 1 april t/m 31 maart en wordt ieder jaar automatisch verlengd. Verzoeken tot beëindigen van het lidmaatschap dienen voor 31 maart te geschieden middels een e-mail aan ledenadministratie@asv‑almere.nl. Het lidmaatschap wordt los van de kosten voor de lessen in rekening gebracht. De kosten voor het lidmaatschap zijn te vinden op de ASV tarieven pagina.

Onze vereniging verwerkt uw persoonsgegevens conform de privacyverklaring.

Foto's: Tijdens de ASV activiteiten kunnen er foto's genomen worden die op de ASV Website of ASV Social Media kanalen worden geplaatst. Indien men bezwaar heeft tegen de plaatsing kan dat het beste direct bij de fotograaf worden aangegeven. Mocht de foto al geplaatst zijn dan kan een verzoek tot verwijdering gedaan worden via webmaster@asv-almere.nl. We zullen de foto dan zo spoedig mogelijk verwijderen.

Na het insturen van het formulier ontvangt u binnen enkele minuten een bevestigingsemail. Geen email ontvangen controleer dat of alle verplichten velden zijn ingevuld.

randomness