Hoofdrol Mina in documentaire ESPN

Dat onze sporters bijzondere dingen meemaken omdat ze mee mogen doen aan de Special Olympics staat als een paal boven water. Maar vandaag en morgen is wel heel speciaal: Mina speelt de hoofdrol in een documentaire die de Amerikaanse sportzender ESPN maakt van sporters met een verstandelijke beperking overal ter wereld. Hij was voorgedragen door Special Olympics Nederland.

Er is er oa gefilmd bij de Witte Olifant in Almere Haven waar Mina elke vrijdag zijn dagbesteding heeft, en in zijn kamer bij Triade.

Mina geniet zichtbaar van alle aandacht maar doet het ook heel goed. Hij en zijn familie zijn uitgekozen omdat ze een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Het gezin heeft als vluchtelingen uit Egypte (waar ze gevaar liepen als Christenen) een nieuw bestaan opgebouwd in Nederland. De activiteiten van super COOL via ASV hebben daar een grote rol bij gespeeld. En door mee te mogen doen aan de World Games in Oostenrijk komt de droom van Mina uit: namelijk een kans om kampioen van de wereld te worden.

Er wordt ook nog gefilmd op het Schipperplein en wie weet krijgen dan ook de andere sporters een plekje in de documentaire. We zijn natuurlijk allemaal super benieuwd naar het resultaat.

randomness