KNSB Baancompetitie wedstrijd Almere

​Vandaag, 15 juli 2107, was alweer de 5e landelijke baancompetitie. Dit keer een thuiswedstrijd op onze mooie piste in Almere. Er stond een 300 meter tijdrit en een puntenkoers op het programma.
Van onze ASV jeugd deden Jorn de Vries, Tess Postma, David Holmes en Bart Klaver mee. Brett Groot kon vandaag helaas alleen maar toekijken in verband met een gekneusde elleboog die hij vorige week opliep tijdens een eerdere regionale wedstrijd. Tess en Jorn zijn beide pupillen 1 en reden keurig in de middenmoot mee. Tess werd 16e op de tijdrit en 12e op de puntenkoers wat haar een mooie 15e plek opleverde. Jorn werd 11e op de tijdrit en 15e op de puntenkoers wat resulteerde in een 13e plek.

Bart en David reden beide bij de Kadetten. David, de stayer van deze heren, reed een hele mooie 300 meter tijdrit en werd daar 3e in een tijd van 27,8. Bart wist op zijn afstand de 1e plek te behalen in een tijd van 27,1. In de puntenkoers wist Bart in de eerste rondes een gat te slaan van een kwart baan waardoor hij 6 punten wist te behalen. Het peloton wist hem 7 rondes voor het eind weer in te halen. David sloeg daarna zijn slag door ook 6 punten te behalen in deze race, hij behaalde hiermee de 1e plaats in deze wedstrijd gevolgd door Bart die 2e werd. In het overall klassement stonden beide mannen op het podium, Bart op de 1e en David op de 2e plek.

Het was een erg geslaagde en mooie wedstrijddag op onze door Jaques keurig schoongepoetste inline-skatepiste.

Alle uitslagen zijn te vinden op schaatsen.nl: http://www.schaatsen.nl/media/29869/uitslag-lb-jeugd-almere.pdf.

Meer foto's op: https://www.facebook.com/pg/asv.almere/photos/?tab=album&album_id=1171612132945426

randomness