Nederlands Kampioenschap voor mensen met een beperking in Almere succesvol verlopen

Zaterdag 22 juni was een geslaagd weekend voor ASV en Super COOL!. Op zaterdag vond voor de 3de maal het NK G Inline-skaten plaats en dat leverde weer mooie prestaties en Nederlandse kampioenen op.

NK G-Inline-skaten

Het NK G Inline-skaten was weer een top wedstrijd. 35 deelnemers met een verstandelijke beperking uit heel Nederland deden mee. De snelste deelnemers konden zich na afloop Nederlands Kampioen noemen op de 100 m., 300 m., 500 m. of de 1.000 meter.

Enthousiast aangemoedigd door de toeschouwers en speaker Henk jan Kerkhof ging het er fanatiek aan toe. Een vrijwilliger zei: “Wat een inzet van de deelnemers, wat een saamhorigheid tussen hen onderling, het maakte niet uit van welke vereniging je was. En wat een heerlijk publiek dat elke deelnemer met luid applaus en gejuich aanmoedigde omdat we allemaal zagen dat elke deelnemer keihard zijn/haar best deed en boven zichzelf uitsteeg.”

Er zijn weer vele PR's gereden. Deze samenwerking tussen ASV, Super COOL! en de KNSB geeft maar weer aan dat het G Inline-skaten ook door de schaatsbond serieus wordt ondersteund. Het evenement werd mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers. Voor veel deelnemers weer een onvergetelijke dag met mooie prestaties.

randomness