Super COOL! door naar de finale van de Appeltjes van Oranje

Super COOL! uit Almere is door naar de volgende ronde van de Appeltjes van Oranje. Super COOL! is een sport- en maatjesproject voor mensen met een beperking.

Na de presentatieronde van 23 januari zijn er nog twaalf genomineerden over gebleven uit het hele land. Drie van deze genomineerden ontvangen op 26 mei een Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde, uit handen van koningin Máxima.

De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en 15.000 euro.

De pitch van Super COOL! bij de presentatieronde van de Appeltjes van Oranje werd gegeven door projectleider Anton Spaan en deelnemer Brian Proost. Dat ging super goed. Brian had zich goed voorbereid en vertelde enthousiast over de maatjes en wat we allemaal voor mooie dingen doen. Brian heeft daarna aan alle aanwezigen een Super COOL! button uitgereikt.

Aan het einde van de dag werden uit de 40 projecten door een vakjury de 12 projecten gekozen die naar de finale mogen. Na de opsomming van de projecten die door waren naar de laatste ronde sprong Brian door het dolle heen het podium op toen Super COOL als 11e werd genoemd. Door de spanning en de nominatie was hij ontroerd en intens blij, waarna ook vele mensen in het publiek een traantje wegpinkten. Oprechte emoties. Super COOL! is door naar de finale en daar kijken wij nu al naar uit.