Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag

Eindelijk weer sporten!!

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag

 

Wat hadden de skeeleraars van ASV - Super COOL! Almere ernaar uitgekeken. Na uitstel vorig jaar vanwege corona van de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag werden het evenement eindelijk op 12 en 13 juni gehouden. Dit is het grootste sporttoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking. De elf deelnemers van Super COOL! uit Almere deelnemers ontmoeten op de skeelerbaan in Nootdorp hun skeelerenvrienden uit heel Nederland. Er viel veel bij te praten.

Helaas mochten er, vanwege de corona maatregelen, nog steeds geen wedstrijden gehouden worden maar samen met IJsclub Nootdorp is een mooi programma met een clinic en testritten bedacht.

Tijdens de testritten reden zij een aantal afstanden, zoals de 100m, 300m en de 500 m. Waren de rijders de afgelopen 1,5 jaar vooruit gegaan? En hoe zat het met de spirit? Ondanks dat het geen echte wedstrijden waren werd er even fanatiek gereden als altijd.

Na afloop mocht elke sporters zelf de mooie herinneringsmedialle omhangen. Sommigen deden voor het eerst in hun leven aan een groot evenement mee en moesten even een traantje wegpinken, wat een emoties. Maar wat we vooral bij iedereen zagen was een stralende glimlach van oor tot oor. Dit smaakt naar meer mooie evenementen.

randomness