Geslaagde kerstvakantie afsluiting op het Schipperplein

Kom schaatsen op de ijsbaan op het Schipperplein, naast de Mediamarkt, in het bruisende centrum van Almere-Stad! Dankzij de steun van de gemeente Almere kunnen schaatsliefhebbers weer genieten van dit kunstijs.

Zondag 7 januari 2024 werd, onder een stralend zonnetje, de afsluiting van de schaatsactiviteiten op het Schipperplein tijdens de kerstvakantie gevierd. Het was er ontzettend gezellig druk en iedereen heeft zich goed vermaakt. Met de verwachte vorst in de komende dagen, kijkt iedereen uit om weer een beetje te kunnen schaatsen.

Tijdens de afgelopen kerstvakantie bood de ASV-schaatsverhuur en lessen aan. Hoewel er een aantal goede dagen waren, heeft het vele regenachtige weer ervoor gezorgd dat er helaas vaak niet geschaatst kon worden op het Schipperplein. Daardoor waren er in de tweede week maar twee gelegenheden waarop les gegeven kon worden.

Het ijs op de ijsbaan van het Schipperplein blijft liggen tot eind januari, afhankelijk van de weersomstandigheden. Aangezien het openbaar terrein is, heeft iedereen er gratis toegang toe. We zijn de gemeente Almere en de firma Knipscheer dankbaar voor hun onderhoudswerkzaamheden de komende weken.

randomness