Schoolschaatsen

Ook dit jaar organiseert de Almeerse Schaats Vereniging (ASV) met veel enthousiasme het schoolschaatsproject op het kunstijsbaantje op het Schipperplein in het stadshart van Almere, wat we sinds 1 november 2018 trots de Winter Playground Almere noemen. Dit, voor Nederland unieke baantje, is voor basisschool leerlingen ideaal om de beginselen van het schaatsen bij te brengen.

De leerlingen maken op deze manier kennis met de schaatssport en komen actief in beweging.

Een zeer belangrijk uitgangspunt van de lessen is om het plezier in het schaatsen bij te brengen. 

Uit ervaring van voorgaande jaren weten we dat het leereffect bij de kinderen en het plezier in het schaatsen op het Schipperplein het grootst is al we het schoolschaatsen minimaal twee lessen / weken aanbieden. Als leuke afsluiting van de laatste les rijden de kinderen dan ook een mini-elfstedentocht. Indien het met de schoolplanning echter toch beter uitkomt om een ander aantal lessen in te plannen kan dat natuurlijk ook.

De schaatslessen worden gecoördineerd door medewerkers van ASV en uitgevoerd door leerlingen van het ROC – Sport en Bewegen. Deze leerlingen hebben daarvoor een opleiding gevolgd om op een goede en kwalitatieve manier les te kunnen geven aan de basisschoolleerlingen.

INFO SCHOOLSCHAATSEN

 • Lesdagen: De ASV schoolschaatslessen kunnen dit worden ingepland op woensdag en vrijdag vanaf 16 november tot medio maart.
 • Lestijden: De ASV schoolschaatslessen duren 1 uur, dit is inclusief uit en aantrekken van de schaatsen.
 • Voor wie: De lessen zijn afgestemd voor de kinderen uit de groepen 4 t/m 7.
 • Kosten: € 2,- per kind per les. Dit is inclusief schaatshuur.
 • Vervoer: De school dient zelf voor vervoer van en naar de ijsbaan te zorgen.
 • Begeleiding leerlingen: Groepsleerkrachten (of vakleerkracht bewegingsonderwijs) dienen altijd bij de lessen aanwezig te zijn. Hulp bij het aantrekken en uitdoen van de schaatsen wordt zeer op prijs gesteld. Hulp bij de uitvoering van de lessen is niet noodzakelijk, maar indien een leerkracht zelf mee wil doen wordt dit door ons en de leerlingen altijd gewaardeerd.
 • Schaatsen: Er wordt geschaatst op Easy Gliders van Zandstra (de huur van de schaatsen zit bij de prijs in). Als de kinderen eigen schaatsen hebben mogen ze deze zeker ook gebruiken.
 • Aansprakelijkheid: De school blijft zelf verantwoordelijk. Het is een schoolactiviteit. Een leerkracht dient dan ook aanwezig te zijn. Voor ASV is veiligheid een belangrijk aspect bij het schoolschaatsen. Wij doen er alles aan om ongelukjes te voorkomen.
 • Inschrijving: U kunt zich als school inschrijven voor het schoolschaatsen door een bericht te sturen naar edgar@asv-almere.nl.
 • Betaling: Na afloop van de schaatslessen krijgt de school een factuur toegestuurd.
 • Vragen?: Voor vragen kunt u per mail contact opnemen met Edgar Donkervliet E-mail: edgar@asv-almere.nl

 

INFO VOOR DE KINDEREN

 • Kleding: HANDSCHOENEN VERPLICHT! (Zonder handschoenen wordt er niet geschaatst). Warme, maar ook lekker zittende (sport)kleding. Het kan ’s winters flink koud en nat zijn. Zorg dat je daar goed op gekleed bent. Bij regen is een regenbroek aan te raden.
 • Schoenen: Platte stevige en het liefst hoge (winter) schoenen. De schoen komt op de schaats te staan en de banden komen over de schoen heen.
 • Eigen schaatsen. Heb je eigen schaatsen waar je lekker op schaatst neem ze dan zeker mee!

In de brief staat alles nog eens op een rijtje: ASV Schoolschaatsen.

Heb je interesse om met je school mee te doen download alvast het inschrijfformulier en mail het ingevulde exemplaar naar WinterPlaygroundAlmere@asv-almere.nl.

Vragen / afmeldingen neem dat contact op via edgar@asv-almere.nl.

randomness