Schoolschaatsen

De ASV in de winter va 2018/2019 organiseert met veel enthousiasme het schoolschaatsproject op het kunstijsbaantje op het Schipperplein in het stadshart van Almere, wat we sinds 1 november 2018 op woensdagen en vrijdagen en in de kerstvakantie met trots de Winter Playground Almere noemen. 

Dit, voor Nederland unieke ijsbaantje, is voor basisschool leerlingen ideaal om de beginselen van het schaatsen bij te brengen. De leerlingen maken op deze manier kennis met de schaatssport en komen actief in beweging.

Een zeer belangrijk uitgangspunt van het SchoolSchaatsen is om het plezier in het schaatsen bij te brengen.  Uit ervaring van voorgaande jaren weten we dat het leereffect bij de kinderen en het plezier in het schaatsen op het Schipperplein het grootst is al we het schoolschaatsen minimaal twee lessen / weken aanbieden. Als leuke afsluiting van de laatste les rijden de kinderen dan ook een mini-elfstedentocht. 

Indien het met de schoolplanning echter toch beter uitkomt om een ander aantal keren in te plannen kan dat natuurlijk ook.

Het SchoolSchaatsen word gecoördineerd door Edgar Donkervliet van ASV en mede uitgevoerd door leerlingen van het ROC – Sport en Bewegen. 

INFO SCHOOLSCHAATSEN

Het ASV SchoolSchaatsen kan worden ingepland op woensdag en vrijdag vanaf medio november tot medio maart.

Het ASV SchoolSchaatsen duurt 1 uur, dit is inclusief uit en aantrekken van de schaatsen.

Het ASV SchoolSchaatsen is voor de kinderen uit de groepen 4 t/m 7.

Kosten: € 2,- per kind per keer. Dit is inclusief schaatshuur.

Begeleiding leerlingen: Groepsleerkrachten of de docent LO dienen altijd bij de lessen aanwezig te zijn. Hulp bij het aantrekken en uitdoen van de schaatsen wordt zeer op prijs gesteld. Indien een leerkracht zelf ook mee wilt schaatsen wordt dit door ons en de leerlingen altijd zeer gewaardeerd.

Tijdens het ASV SchoolSchaatsen kunnen de kinderen gebruik maken van de ASV huurschaatsen. Als kinderen eigen schaatsen hebben mogen ze deze zeker ook gebruiken.

Aansprakelijkheid: De school blijft ten allen tijden zelf (eind)verantwoordelijk. Het is een schoolactiviteit. Een leerkracht dient dan ook altijd aanwezig te zijn. Voor ASV is veiligheid een belangrijk aspect bij het SchoolSchaatsen. Wij doen er alles aan om ongelukjes te voorkomen.

Inschrijving: U kunt zich als school inschrijven voor het SchoolSchaatsen door een bericht te sturen naar edgar@asv-almere.nl. Vermeld hierin om hoeveel en welke groepen het gaat, het aantal leerlingen per groep en de voorkeurs data. 

Betaling: Na afloop van het ASV SchoolSchaatsen krijgt de school een factuur digitaal per e-mail toegestuurd.

Vragen?: Voor vragen kunt u per mail contact opnemen met Edgar Donkervliet via edgar@asv-almere.nl

 

INFO VOOR DE KINDEREN

Kleding: HANDSCHOENEN WORDEN ZEER AANGERADEN. 

Het kan ’s winters flink koud maar ook nat zijn. Zorg dat je daar goed op gekleed bent. Bij regen is een regenbroek aan te raden. En heb je eigen schaatsen waar je lekker op schaatst neem ze dan zeker mee!

ASV en WPA wenst iedereen veel schaatsplezier op de Winter Playground Almere tijdens het ASV SchoolSchaatsen.

Foto’s van het SchoolSchaatsen: https://m.facebook.com/edgar.donkervliet?v=photos&ref=bookmarks&app_id=2305272732#!/edgar.donkervliet/albums/10205322303884151/?ref=bookmarks

randomness