Super COOL! Almere

Super COOL! Almere is een sportmaatjes project voor deelnemers met een (licht) verstandelijke beperking.

Super COOL! Almere is een initiatief van drie Almeerse organisaties: De Almeerse Schaatsvereniging (ASV), zorginstelling Triade en de Almeerse Vrijwilligerscentrale VMCA. Dit project is gestart in januari 2014. Inmiddels hebben zich meerdere Almeerse sportverenigingen aangesloten bij dit project. Er zijn meer dan 100 individuele G sporters bereikt waarvan er 12 lid zijn (geworden) van ASV.

Super COOL! Almere is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met het bestuur van ASV wat o.a inhoudt dat deze groep, tegen betaling,  gebruik mag maken van de skeelerbaan en de vergaderruimte in de kantine.

Lees meer over het Super COOL! project op de website:  supercoolalmere.nl.

Bij ASV

Alle deelnemers van Super COOL! Almere kunnen mee doen aan aangepaste skeeler- en schaatstrainingen.  Ze hoeven daarvoor geen lid te zijn van ASV maar kunnen op deze manier kennis maken met de sport.  ‘s Zomers is het aanbod van skeeler/inlineskatetrainingen op de skeelerbaan en ’s winters wordt er geschaatst op het Schipperplein in Almere. Aanmelden en deelname kan via meedoen@supercoolalmere.nl of bel/WhatsApp met 06 – 13 09 06 43

Deelnemers die wel lid zijn geworden van ASV kunnen daarnaast mee doen aan de schaatstrainingen op de kunstijsbaan LeisureWorld in Dronten. Ook kunnen ze meedoen aan alle ASV activiteiten waarvoor leden worden uitgenodigd zoals de BBQ of de open dag en maken ze kans om geselecteerd te worden voor Nationale en Internationale wedstrijden.

De trainingen bij ASV worden gegeven door ervaren trainers van ASV, die worden geholpen door (jeugd)leden die kennis willen maken met deze doelgroep. Wil jij ook mee helpen en ben je lid van ASV? Meld je dan aan bij Charles of Anton.

Voor de zomer 2019 staan de volgende data ingepland voor de Super COOL! skeeler/inlineskatetrainingen: Donderdagavonden 23-05; 30-05; 06-06; 13-06; 20-06  van 18.45 – 20.00 uur.

Andere activiteiten

Naast de trainingen doen de Super COOL! sporters mee aan diverse sportwedstrijden en andere evenementen die niet vanuit ASV worden georganiseerd, waaronder de Het Play Unified Event in november of de No-Limit Challenge in september.

Maatjes

Sommige Super COOL! deelnemers hebben een eigen maatje. Dat maatje gaat samen sporten maar kan ook juist andere dingen doen, zoals samen naar de disco, koffie drinken, naar de bioscoop, knutselen, etc. Wát ze gaan doen, hangt van de wensen en leeftijd van de deelnemer af en de mogelijkheden van de vrijwilliger. Maatjes kunnen zich als vrijwilliger opgeven via https://www.supercoolalmere.nl/vrijwilliger-worden-bij-super-cool/

Subsidie en sponsoring

Het gehele Super COOL! project wordt voor een belangrijk deel financieel ondersteund vanuit subsidies via de Sportimpuls, een programma van ZonMw en het Oranje Fonds. Daarnaast is er sponsoring en subsidie vanuit de RABO-bank Almere en de Stichting Facilicom Group Foundation.

Voor G-evenementen die we vanuit ASV organiseren hebben we de afgelopen jaren mogen rekenen op bijdragen van diverse sponsoren zoals Duratec, Breijer Bouw. Lions. Leoclub Almere, Kiwanis, etc.

randomness