Wedstrijdschaatsen

Wat is wedstrijdschaatsen?

Bij wedstrijdschaatsen (of licentieschaatsen) krijg je Hannie van Straaten en Marije Kerkhof, gericht op het verbeteren van je schaatstechniek- en uithoudingsvermogen. In tegenstelling tot het recreatieschaatsen zijn deze trainingen gericht op het wedstrijdschaatsen (langebaan- en/of marathon-wedstrijden). Wedstrijdschaatsen is bedoeld voor schaatsers die al een goede schaatstechniek hebben en de ambitie hebben om wedstrijden te rijden. De trainingen vinden plaats op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

Aanmeldpagina Wedstrijdschaatsen Aanmelden vóór 29 augustus 2017!

Langebaanwedstrijd
Om wedstrijden te kunnen rijden, heb je een licentie van de KNSB nodig. Met een licentie kun je wedstrijden rijden op de ijsbaan waar je een licentieabonnement hebt. Het is op zich mogelijk op twee verschillende ijsbanen een licentieabonnement te hebben. Het is echter niet mogelijk op beide ijsbanen wedstrijden te rijden, omdat je slechts één licentie kunt krijgen met een daaraan gekoppeld relatienummer. Een relatienummer is vervolgens weer gekoppeld aan een bepaalde ijsbaan. Per persoon wordt slechts één relatienummer verstrekt. De wedstrijdsecretaris zorgt voor het toekennen van relatienummers. Met ingang van 2015 dienen de wedstrijdrijders zelf een wedstrijdlicentie aan te vragen bij de KNSB.

Marathonlicentie
Met een standaardlicentie kun je meedoen aan langebaanwedstrijden op je ijsbaan. Als je ook marathonwedstrijden wilt rijden, heb je een marathonlicentie nodig.

Trainingsuren wedstrijdschaatsen: Let op de trainingstijden op zaterdagochtend zijn aangepast.

Tijdstip Wedstrijdschaatsers Trainer(s)
Dinsdag 16:55 - 18:00
18:15 - 19:20
Jeugd / Junioren A/B/C
Gevorderde wedstrijdschaatser* ouder van 13 jaar en ouder
Hannie van Straaten
Hannie van Straaten en Sjoerd Wezenberg
Woensdag 19:40 - 20:45 Volwassen (marathonwedstrijden) Miranda Hulst
Zaterdag 08:10 - 09:15 Volwassen en jeugd Hannie van Straaten en Marije Kerkhof

*) Een extra trainingsmogelijkheid om op de dinsdag van 18:15 tot 19:20 te kunnen trainen. Is er speciaal voor de gevorderde licentieschaatser in de leeftijdscategorie middelbare scholier en ouder. In verband met de drukte van dit uur bieden wij dit uur niet aan voor beginnende licentieschaatsers en jeugd in de lagere schoolleeftijd. Voorwaarde om deze twee trainingen aan te kunnen bieden is dat we twee groepen kunnen vormen van minimaal 8 schaatsers. Bij onvoldoende belangstelling zal het tweedetrainingsuur vervallen.

Toewijzing van abonnementen aan wedstrijdschaatsers
Voorafgaande aan het seizoen is er een vergadering met alle wedstrijdtrainers waarbij de definitieve toewijzing van de abonnementen aan de wedstrijdschaatsers plaatsvindt.

Aanmelden
De aanmelding voor het wedstrijdschaatsen kan via het aanmeldformulier voor het wedstrijdschaatsen. Voor vragen t.a.v. het wedstrijdschaatsen kunt u contact opnemen met de coördinator via het contactformulier.

Overzicht aanmeldingen wedstrijdschaatsen.

Informatie:

Wedstrijdsecretariaat
Ynke Kas en Janneke Salomons 
Contact: Wedstrijdschaatsen
Aanmeldingen abonnementen wedstrijdschaatsen
Titia van der Horst
Contact Aanmeldingen wedstrijdschaatsen

Volg de prestaties van de ASV wedstrijdrijders uit de baanselectie Amsterdam op: baanselectieamsterdam.nl.

randomness